ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 1994

Πέτρος Μάρκαρης: «Ανατομία ενός εγκλήματος», Λιβάνης 1994

Βιογραφικό

(Δες σημείωση στο βιογραφικό του βιβλίου «Παλιά, πολύ παλιά»)

Περίληψη βιβλίου

Όταν οι «δράκοι» σκοτώνουν, αισθάνονται σαν θεοί, έχουν το ατιμώρητο! Είναι ήρωες που φτάνουν από το ζενίθ στο ναδίρ! Από την απόλυτη κυριαρχία στην κόλαση. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ομολογία της πράξης τους βλέπουμε άτομα με αφάνταστη ηρεμία, με σχεδόν απίστευτα«ακίνδυνες φυσιογνωμίες», που σχεδόν πάντα κρύβουν μια βαθιά θρησκευτικότητα μέσα τους…

Γ. Νίκας: «Η απόπειρα», Εστία 1994

Βιογραφικό

(Δες το βιογραφικό στο βιβλίο «Ένα εκατομμύριο δολάρια»)

Περίληψη βιβλίου

Πέντε άνθρωποι αποφασίζουν τη δολοφονία ενός δικτάτορα στην Eλλάδα. H σχεδίαση και η εκτέλεση του εγχειρήματος θα είναι συγχρόνως μια πορεία προς την αυτογνωσία τους. Ένα μυθιστόρημα πλοκής και, ταυτοχρόνως ένα ψυχογράφημα.

Μυρτώ Ταπανλή: «Αντιστοιχίες» (δύο αστυνομικές νουβέλες), Οδυσσέας, 1994

Βιογραφικό

Η Μυρτώ Ταπανλή γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει στην Αθήνα. Τελείωσε το Αμερικανικό Κολέγιο και σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με το γράψιμο από τα φοιτητικά της χρόνια. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα «Αντιστοιχίες» (εκδόσεις Οδυσσέας, 1994), «Πραλίνες Βρυξελλών» (εκδόσεις Οδυσσέας, 2000), «Τότε που έβαφε τα νύχια κόκκινα» και «Το κορίτσι που δεν του άρεσε η θάλασσα».

Περίληψη βιβλίου

———————

Σχολιάστε