Σχέδια, χρώματα και… μυστήριο στο Abodé

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων, που διοργάνωσε η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.), για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δημιουργία της.

Το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουνίου, στο μπαρ Abodé (πλ. Αγ. Ασωμάτων) πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Comics σε noir αποχρώσεις», την οποία παρακολούθησαν συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιουργοί κόμικς, αλλά και πολλοί φίλοι της 9ης τέχνης.

Από αριστερά, η σεναριογράφος κόμικς Βέρα Καρτάλου, ο σχεδιαστής Παναγιώτης Τσαούσης και ο συγγραφέας, μεταφραστής και μέλος του Comicdom Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Από αριστερά, η σεναριογράφος κόμικς Βέρα Καρτάλου, ο σχεδιαστής Παναγιώτης Τσαούσης και ο συγγραφέας, μεταφραστής και μέλος του Comicdom Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Εισηγήσεις έκαναν η σεναριογράφος κόμικς Βέρα Καρτάλου, ο σχεδιαστής κόμικς Παναγιώτης Τσαούσης και ο συγγραφέας-μέλος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ., μεταφραστής και μέλος του Comicdom Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων σχετικά με τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη noir αφήγηση και την  τέχνη των κόμικς, αλλά και την προοπτική του είδους στη σύγχρονη εκδοτική «βιομηχανία».

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα, στο Abodé εγκαινιάστηκε επίσης έκθεση με πρωτότυπα και μη έργα δημιουργών κόμικ, που εμπνέονται από τη noir αισθητική Στην έκθεση, που θα παραμείνει στο χώρο έως την Κυριακή 21 Ιουνίου, συμμετέχουν οι σχεδιαστές Γιάννης Δαλκίδης, Βάλια Καπάδαη, Βέρα Καρτάλου, Δανάη Κηλαηδόνη, Μαρία Κουλουμπαρίτση, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Παύλος Παυλίδης, Παναγιώτης Τσαούσης και Μανώλης Φραγγίδης.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφέρεται στην ελληνική και διεθνή παραγωγή των noir κόμικς.

Για την εκδήλωση, δείτε επίσης εδώ, ενώ περισσότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα θα βρείτε εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: