Η Ε.Λ.Σ.Α.Λ. πάει… Καλαμάτα

AFISA-TOPOS_PRODOSE_KALAMAT

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσίαση του τρίτου συλλογικού της τόμου με τίτλο Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο (εκδόσεις Τόπος) στην Αθήνα τον προηγούμενο Οκτώβριο (για την παρουσίαση αυτή, βλ. εδώ), η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.) παρουσιάζει τώρα την έκδοση στην Καλαμάτα.

 Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και τον Πολιτιστικό Αντίλογο το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» (Αριστομένους και Νικηταρά 3A, τηλ. 27210 28.828), στο κέντρο της πόλης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Παναγιώτης Γιαννουλέας, Γεωργία Παπαλυμπέρη και Γιάννης Ράγκος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.

Ο Τόπος πρόδωσε τον ένοχο είναι μια πρωτότυπη «γεωγραφία εγκλημάτων» που διαβάζεται ως σπονδυλωτό αστυνομικό «μυθιστόρημα» και όπου κάθε κεφάλαιο-διήγημα ταξιδεύει τον αναγνώστη από έγκλημα σε έγκλημα και από τόπο σε τόπο με τον πειστικό τρόπο της καλής αστυνομικής λογοτεχνίας. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι δύο από τα διηγήματα της συλλογής εκτυλίσσονται στην Αρεόπολη και στον Λογκανίκο Λακωνίας, ενώ τα άλλα στη Δράμα, την Κομοτηνή, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Νεκρομαντείο Αχέροντα, το Ναύπλιο και το Λος Άντζελες. Κάθε τόπος είναι δυνάμει ένας τόπος μίσους, φθόνου, πίκρας, πόθου, αυτοδικίας, μένους, τρέλας και, τελικά, εγκλήματος. Ωστόσο, σε κάθε τόπο το κοινωνικό «μικροκλίμα», οι άνθρωποι με τις συνήθειές τους, η ιστορία του, οι κρυφές ή φανερές αντιθέσεις στην τοπική τάξη πραγμάτων κ.λπ. είναι στοιχεία που σφραγίζουν κάθε έγκλημα που συμβαίνει στην επικράτειά του με ιδιόμορφα χαρακτηριστικά. Τα 10+1 διηγήματα αυτού του τόμου, από ισάριθμους δοκιμασμένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, αποδεικνύουν ότι ο τόπος προδίδει, αν όχι πάντα τον ένοχο, σχεδόν πάντα κάποια δραματική αλήθεια που επιμελώς επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από την τουριστική, ιστορική, φυσιολατρική ή όποια άλλη μεταμφίεσή του.

Στον τόμο συμμετέχουν οι συγγραφείς-μέλη της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. Νεοκλής Γαλανόπουλος (ο οποίος είχε και το συντονισμό της συλλογής), Κυριακή Γεροζήση, Παναγιώτης Γιαννουλέας, Δημήτρης Κεραμεύς, Κωνσταντίνα Μόσχου, Αθηνά Μπασιούκα, Γιάννης Πανούσης, Γεωργία Παπαλυμπέρη, Αργύρης Παυλιώτης, Γιάννης Ράγκος και Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη, ενώ προλογίζει ο Φίλιππος Φιλίππου.

Για τον τόμο και τα δημοσιεύματα του Τύπου, διαβάστε αναλυτικότερα εδώ.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Η Ε.Λ.Σ.Α.Λ. πάει… Καλαμάτα”

  1. […] το Βόλο, την Καβάλα και την Καλαμάτα (εδώ και εδώ) [2], ενώ μέλη της τακτικά αρθρογραφούν και […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: