«Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο»

Ο νέος συλλογικός τόμος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας με 10+1 αστυνομικές ιστορίες

TOPOS_PRODOSE_400

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Τόπος» ο συλλογικός τόμος αστυνομικών διηγημάτων με τίτλο Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο, στον οποίο συμμετέχουν οι συγγραφείς-μέλη της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. Νεοκλής Γαλανόπουλος (ο οποίος είχε και το συντονισμό της συλλογής), Κυριακή Γεροζήση, Παναγιώτης Γιαννουλέας, Δημήτρης Κεραμεύς, Κωνσταντίνα Μόσχου, Αθηνά Μπασιούκα, Γιάννης Πανούσης, Γεωργία Παπαλυμπέρη, Αργύρης Παυλιώτης, Γιάννης Ράγκος και Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη. Τον τόμο προλογίζει ο Φίλιππος Φιλίππου.

Δράμα, Κομοτηνή, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Νεκρομαντείο Αχέροντα, Ναύπλιο, Λογκανίκος Λακωνίας, Αρεόπολη, Λος Άντζελες: κάθε τόπος είναι δυνάμει ένας τόπος μίσους, φθόνου, πίκρας, πόθου, αυτοδικίας, μένους, τρέλας και, τελικά, εγκλήματος. Ωστόσο, σε κάθε τόπο το κοινωνικό «μικροκλίμα», οι άνθρωποι με τις συνήθειές τους, η ιστορία του, οι κρυφές ή φανερές αντιθέσεις στην τοπική τάξη πραγμάτων κ.λπ. είναι στοιχεία που σφραγίζουν κάθε έγκλημα που συμβαίνει στην επικράτειά του με ιδιόμορφα χαρακτηριστικά.

Τα 10+1 διηγήματα αυτού του τόμου, από ισάριθμους δοκιμασμένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, αποδεικνύουν ότι ο τόπος προδίδει, αν όχι πάντα τον ένοχο, σχεδόν πάντα κάποια δραματική αλήθεια που επιμελώς επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από την τουριστική, ιστορική, φυσιολατρική ή όποια άλλη μεταμφίεσή του.

Ο Τόπος πρόδωσε τον ένοχο είναι μια πρωτότυπη «γεωγραφία εγκλημάτων» που διαβάζεται ως σπονδυλωτό αστυνομικό «μυθιστόρημα» και όπου κάθε κεφάλαιο-διήγημα ταξιδεύει τον αναγνώστη από έγκλημα σε έγκλημα και από τόπο σε τόπο με τον πειστικό τρόπο της καλής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Υπενθυμίζεται πως ο τόμος αυτός είναι το τρίτο βιβλίο της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. Προηγήθηκαν η Είσοδος Κινδύνου (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2011) και Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2012). Για τα βιβλία αυτά, διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πληροφορίες για τον τόμο Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο, μπορείτε να βρείτε και εδώ.

Ένα Σχόλιο προς “«Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο»”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: